Mossys fåglar

I trädgården strövar vår stora och kacklande hönsfamilj fritt. När löven spricker ger täta buskar och höga träd skydd för kvittrande vårfåglar att bygga bo och på vintern ges de hungriga övervintrarna skydd när frosten biter.

Jag har fåglar omkring mig varje dag, året om.

Min första fågel skapade jag för flera år sedan. Mest på skoj för att jag ville använda alla stuvbitar av tyg jag hade sparat. Prickigt, blommigt, randigt och mönstrat i regnbågens alla färger. Jag fick sådant utlopp för min kreativitet att jag inte kunde sluta och undan för undan utvecklades fåglarna, deras form och uttryck. Benen blev stadigare, näbbarna mer lättmonterade och modellerna mer varierade.

Fortfarande skapar jag varje fågel som ett unikt exemplar. Ibland får jag en beställning med önskan om specifik färg och andra detaljer men annars kan inspirationen komma från barnens färgglada teckningar, årstiderna, högtider vi firar eller någon bortglömd sak jag råkar hitta i mina gömmor.

Allting görs för hand här i min ateljé. Benen böjs till av tjock najtråd, näbbarna täljer jag fram ur torkat granträ som sedan målas eller lackas. Kroppen sys och monteras med många stygn och tillslut är en ny varelse född.

Jag önskar att mina fåglar hittar sina egna, unika hem vart de än flyger, att de ska förknippas med fina minnen och stunder och, framförallt, att de ska sprida glädje och små budskap om kärlek till er alla.